SEO Ajansı

SEO ajansı, bir işletmenin tüm dijital süreçleri ile entegre pazarlama çalışmalarında SEO konusunu profesyonelce işleyebilmelidir. İster bireysel isterseniz de kurumsal bir firma olun fark etmez, sizi odaklandığınız kelimede sektör lideri yapmak ve hep örnek alınan işletme düzeyine getirmek için SEO danışmanlık hizmeti sunuyoruz.

SEO (Search Engine Optimization) yani arama motoru optimizasyonu… Peki neden arama motoru için bir şeyleri optimize ediyoruz? Aslında bunu hem kullanıcı hem de Google tarama botları için yapıyoruz. Amacımız daha kaliteli içerik ve yüksek performansla hem Google’ın istediği yapıda hem de kullanıcıların aradığını tam olarak bulduğu siteler oluşturmaktır.

İçerikleriniz kullanıcının aklındaki tüm sorulara cevap niteliği taşıyorsa Google sitenizdeki verileri analiz ederek arama sonuçlarındaki sıralamanızı yukarılara alabilmektedir. Bu içerikleri okumak için gelen ziyaretçileri arttırmak sitenin “trafik” adını verdiğimiz yapısını oluşturur. Kaliteli bir içerik ve performans odaklı site her zaman diğer rakiplerinden çok daha fazla ziyaret alarak trafik kaynağı oluşturur.

Trafik kelimesi sizi korkutmasın. Bu aslında sitenizin doğal yöntemlerle yükselmesi için en temel puanlama sisteminde yer alır. Bilinen 250’den fazla Google sıralama kriteri bulunmaktadır. SEO’nun en temel amacı, arama motorunu kullanan ziyaretçilerin bu platform üzerindeki performanstan memnun kaldığında başka arama motorunu kullanmama isteğidir.

SEO ajansı, müşteri taleplerine göre bir sitenin arama motorundaki sonuçların iyileştirilmesi adına tüm çalışmaları yapan kurumdur. Bir işletmenin tüm dijital süreçlerini yönetebilecek bir kadroya sahip olmasıyla birlikte web sitelerinin trafik ve dönüşüm oranlarını artırmaya haliyle daha fazla kişiye kalıcı, doğal ve kaliteli yöntemlerle ulaşmayı hedefler.

Bir şirketin belirli konularda dijital çözümlere ihtiyacı olabilir. Sonuçta sadece SEO hizmeti alan firmalar Google Ads reklam danışmanlığı talep etmeyebilir. Ya da sosyal medya çözümlerini sadece yeni müşteriler tercih edebilir. Bu yüzden bir yol haritası belirlerken mutlaka ihtiyaçlar göz önünde bulundurulmalıdır. Bu ihtiyaçlar belirlenirken SWOT Analizi ve Kapsamlı SEO Analizi yapılmalıdır.

Tüm bu süreçleri profesyonel kadrosu ile yöneten Dijital Yuva, sizlere en iyi yol haritasını çıkardıktan sonra uyguladığı stratejilerle çalışmalarınızı üst düzeye çıkarmaktadır. Gelişen ve yenilenen Google, Facebook, Instagram ve Twitter gibi uygulamalar SEO’yu etkilediği için tüm bu mecralarda algoritma güncellemelerini takip ediyoruz.

Bir SEO ajansı sizlere en şekilde dijital dönüşüm sürecini atlatmada fayda sağlar. Çünkü yapılması gerekenler ile yapılmaması gerekenler konusunda yüksek bilgi sahibi olan ajanslar belirlenen ihtiyaçları dijital ortama uygun olarak sunmakta oldukça başarılıdırlar.

Bir web sitesinde uygulanabilir tüm çalışmaları başarıyla yürütüyoruz. İhtiyacınız olan işlemleri yenilikçi, kreatif, güncel ve modern düzende uyguluyoruz.

Ayrıca bir SEO Ajansının hizmet süreçleri aşağıdaki gibidir.

  • Yaptığımız detaylı analizler neticesinde işletmenizi bulunduğu sektörde lider konuma taşıyoruz.
  • İleriye dönük planlama kapsamında gelişmiş strateji ve reklam hazırlığında üst düzey hizmet sunuyoruz. Dillere pelesenk olacak bir reklam çalışması yürütmekle kalmıyor marka bilinci edindirmek üzere farklı kampanya modellerini de SEO ajansı olarak uyguluyoruz.
  • Yol haritamıza uygun olarak ilerlediğimizde sunduğumuz düzenli raporlar ve öngörülerimiz sizlere hangi konumda olduğumuzu ve nerelere geleceğimizi daha net gösterecektir. Ayrıca tespit ettiğimiz bazı sorunları teknik işlemlerden geçirip filtreleyerek teknik düzenlemeler yapar ve aylık sunduğumuz rapora işleriz.
  • Sunduğumuz rapor ile elimizdeki seçenekleri daha iyi görmemiz mümkün olacaktır.

SEO Ajansı Neler Yapar?

SEO ajansı olarak işletmelerin belirledikleri hedefe belirlenen sürelerde düşük maliyetlerle ulaşmasına odaklanıyoruz. Bu konuda aydınlatıcı ve güncel bilgileri sizlerle paylaşıyor olacağız. Şimdi, SEO ajansı neler yapar, SEO ajansı hangi hizmetleri verir ve hangi konularda hizmetler sunar bu konulara odaklanacağız.

Bir SEO ajansı öncelikle müşterisinin ne istediğini anlar. Çünkü en başta anlaşılır olmak süreci daha kolay ilerletmeye fayda sağlayacaktır. Maalesef müşterinin her söylediği haklı olduğu anlamına gelmeyebilir. Bunun nedeni kulaktan dolma bilgiler ile biz ajanslardan imkânı olmayan bir şeyi isteyebilmektedirler. Bu yüzden öncelikle amacın ne olduğu belli olmalı. Örneğin bir kelimede site sahibi Google’da ilk sırada çıkmak veya blog içeriği mi istiyor? Yoksa sosyal medya reklam çalışması ile satışlarını mı artırmak istiyor? Ya da site ziyaret oranlarını mı artırmak istiyor, bunlar netleştirilir.

Çünkü her farklı soruna farklı bakış açısı ve strateji uygulanmalıdır. Bunu şöyle örneklendirebiliriz. Bir kapı anahtarı sadece ait olduğu kapı kilidine uygundur. Bu da o kapının en doğru seçeneği olan kendisine ait anahtar ile açılması şeklinde örneklendirilebilir.

Dijital Yuva olarak işletmelerin web siteleri için oluşturduğumuz hedefler doğrultusunda çalışmalar sağlıyor profesyonel şekilde hazırlanan yol haritası ile sürece devam ediyoruz.

Firmaların ihtiyaç duyduğu tüm hizmetleri profesyonel bir anlayışla sürdüren Dijital Yuva her rapor sunumundan önce yeni bir strateji ve kitle etkileşimi sağlayacak çalışmaları müşterilerine bildirmektedir. Güncellenen algoritmalar dikkate alınarak yapılan işlemlerden en yüksek verimin alınması adına çalışmalar yapılmaktadır.

WordPress SEO Ajansı

Bir WordPress SEO ajansı, WordPress tabanının sunduğu imkanları en iyi şekilde kullanıp web sayfalarını doğal sonuçlarda üst sıralara çıkarabilmelidir. Bildiğiniz üzere SEO için oldukça farklı kriterler bulunuyor. Bunları ileri ki konumuzda açıklayıp buraya da bir link bırakacağım.

WordPress SEO hizmeti bir web sitesinin özellikle WordPress tabanında hazırlanmış bir web sitesi için hayati öneme sahiptir. Büyük bir yükseliş gerçekleştirilecekse eğer bunu en iyi eklentiler ve bilgi-tecrübe birleşimi sayesinde olabileceği asla unutulmamalıdır. Tabii burada çok farklı kriterler bulunuyor.

Öncelikle üzerinde çalışılan web sayfasının belirli kullanıcı deneyimi ihtiyaçlarını karşılaması gerektiğidir. Şimdi biraz bunlardan bahsedelim. WordPress SEO ajansı olarak ilk baktığımız kriterler aşağıdaki gibidir.

SEO Ajansları Hangi Hizmetleri Sunar?

Bir SEO ajansı oldukça farklı konularda hizmetler sunabilir. Bu tamamen isteğe göre değişkenlik gösterebilmektedir. SEO ajansı hangi hizmetleri sunarsa sunsun asla müşteriyi dinlemekten ve ihtiyaçlarını belirlemekten geri kalmamalıdır.

Bir SEO ajansının sunması gereken hizmetlerden kısaca bahsedersek eğer;

  • Kelime odaklı yükselme çalışmaları,
  • Kelime ve sektör analizi,
  • Site içi ve site dışı SEO raporlaması,
  • Strateji yönetimi,
  • Sıralama Takibi ve Aylık raporlama,
  • Özgün makale çalışmaları,
  • Siteyi GSC, GTM, GA kurulumu yapılması,
  • Haritalara kayıt işlemi yapması,
  • Kaliteli görsel çalışmalar yapması,
  • Hedefine uygun reklam çalışmaları yürütmesi,
  • Site için en doğru backlink kaynağını bulması SEO ajansının sunduğu hizmetlerden bazılarıdır.

SEO Reklam Ajansı

SEO reklam ajansı olan Dijital Yuva sağladığı hizmet kalitesi ile sizlere hem Google Ads platformunda hem de Facebook Instagram ortak platformlarında tam isabet reklam çalışmaları yürütür.

Dünya’da ve ülkemizde en çok kullanılan Google da kendi üzerinden arama yapanları memnun etmenin yollarını aramaktadır. Bu nedenle site sahiplerine kısaca “Sitenize gelen ziyaretçileri memnun edin. Onlara tam olarak istediğini yüksek performanslı bir sitede verin. Çünkü sizin ve Google’ın devamlılığı bu noktaya bağlıdır.” demek istediğini anlıyoruz. Bunu karşılıklı bir güven içerisinde başlatıp devamlılığını sağlamak tamamen site sahiplerinin ve SEO uzmanının kontrolündedir. Google’ın tarama botlarına (yapay zeka tarama botu) sayfamızın tam olarak ne ile alakalı olduğu konusunda doğru bilgilendirmeler yaptığımızda sitemizi daha kolay taradığını, kategorize edip arama sonuçlarında iyi bir noktaya getirdiğini hep beraber gözlemliyoruz.

Unutmayın ki Google, kurallara uygun davranmayan yani illegal yöntemlerle sıralamalarda olduğundan çok daha hızlı yükselmeye çalışan sitelere kalıcı yasak (ban) uygulamaktadır. Sitenizin Google’da ban almaması için neler yapmanız gerektiğini SEO hizmeti sayfamızda ilgili tüm kriterle birlikte açıkladık.

Ayrıca çok fark edilmemiş ve Dijital Yuva tarafından ölçümlenerek tespit edilen kriterler bizden SEO hizmeti alan sitelere uygulanmaktadır.

Uygun maliyetli ve hızlı dönüş alması en muhtemel platformlarda ilgili kitlenizi hedefleyip maksimum fayda sağlanması adına reklam çalışmaları geliştiriyoruz. Oluşturduğumuz reklamlarla hem kullanıcı deneyimine odaklanıyor hem de dönüşüm takibi ile kullanıcıları kategorize ediyoruz. Bu tam olarak şu amaca hizmet ediyor. Kullanıcıları işlemlerine göre ayırdığımız için sepete ürün ekleyenleri, kredi kartı ile ödeme ekranına kadar gidip çıkanı veya bir ürünü favorilerine ekleyeni ayırt edip ileride sadece bu kullanıcılara reklam çalışmaları yapabiliyoruz.

SEO reklam ajansı olmak kolay değildir. Bu dümdüz bir reklam vermek ile aynı şey kesinlikle değildir. Bu yüzden ileri düzey bir SEO ajansı olan Dijital Yuva ile iletişime geçerek işletmenizi hem reklam destekli hem de organik çalışmalarımızla üst sıralarda görmeye başlayabilirsiniz.

Son Yazılarımız

0
Aklınıza takılan soruların cevabına bakabilir yorumlara katkıda bulunabilirsiniz.x