SEO Uyumlu Makale Yazarı

Makale yazarlığı, her türlü sektör için özenle ve özgün makaleler hazırlanarak SEO uyumlu haliyle sitelerde paylaşılan tanıtım yazılarıdır.

SEO uyumlu makale yazarı arama motorlarının en sevdiği ve kullanıcıların okumaktan mutlu olduğu o harika içerikleri yazan kişilerdir. Makale yazarları arama motorlarının yazı, doküman ve resimleri doğru, hızlı ve etkili bir şekilde indekslenmesini gözetmektedir. Buradaki konu bu yazıların tam olarak hangi koşullara dikkat edilerek yazıldığıdır.

Teknik SEO çalışmaları kapsamında hazırlanmış bir makale için içeriğin giriş, gelişme ve sonuç noktası oldukça önemlidir. Kullanıcı ile bağ kuran, ilgi çeken ve bilgilendirici yazılar okunması daha kolay olup doğru iç linklemeler ile sayfalar arası gezinti sağlanıp sitede kalma süresi artırılmalıdır.

SEO uyumlu içerik yazarları, dijital pazarlama stratejilerinin vazgeçilmez bir parçası olarak, işletmelerin online varlıklarını güçlendirmek üzere kilit bir rol oynamaktadır. Bu profesyoneller, arama motorlarında daha üst sıralarda yer almak için web sitelerini optimize ederken, aynı zamanda kullanıcıların ilgisini çekecek kaliteli içerikler üretme konusunda uzmanlaşırlar. SEO yazarlığı, anahtar kelimeleri stratejik bir şekilde entegre ederek içeriğin arama motorları tarafından daha kolay bulunmasını sağlar. Öte yandan, SEO içerik yazarları, sadece anahtar kelimelerle değil, aynı zamanda bilgiye dayalı ve okuyucuyu etkileyecek bir üslupla yazarak, web sitelerinin hedef kitleleri üzerinde olumlu bir etki bırakmasına yardımcı olurlar.

SEO uyumlu metin yazarlığı, sadece arama motorlarına değil, aynı zamanda kullanıcı deneyimine odaklanarak markaların çevrimiçi etkileşimini artırmaktadır. SEO uyumlu makale yazdırma sürecinde, içeriği güncel tutmak, sektörel trendlere uygun bilgilerle desteklemek ve hedef kitlenin sorularına cevap vermek önemlidir. Bu şekilde, kullanıcılar arama sonuçları arasında kaliteli, bilgilendirici ve ilgi çekici içeriklere daha kolay ulaşabilir, bu da markanın online otoritesini artırır. SEO içerik yazarları, sadece metinlerini optimize etmekle kalmayıp aynı zamanda kullanıcılarla etkileşim kurarak marka sadakatini artırmaya da katkı sağlarlar.

SEO uyumlu makale, web sitelerinin doğal amacı olan üst sıralarda yer almak için özgün ve kullanıcı odaklı yazılan yazılardır. Bu yazılar tamamen kullanıcılara fayda sağlarken aynı zamanda Google ve diğer arama motorlarının kolayca tarayabileceği metinler olmalıdır. Çünkü bir firma eğer bir kelimede üst sıralarda yer almak istiyorsa mutlaka doğal çalışmaların bir ürünü olan SEO uyumlu makalelerden maksimum düzeyde yararlanarak kalıcı süreli çalışmalar yapmak ister.

SEO uyumlu makale yazarı, SEO çalışmalarının %75'lik kısmında görev almaktadır. Bu yapının doğru kullanılmaması diğer kriterleri yerine getirseniz dahi ilerleyememenize neden olacaktır.
SEO uyumlu makale yazarı, SEO çalışmalarının %75’lik kısmında görev almaktadır. Bu yapının doğru kullanılmaması diğer kriterleri yerine getirseniz dahi ilerleyememenize neden olacaktır.

Sektörel SEO uyumlu makale yazarlarımız organik hitinizi ve sıralamanızı artırmak için çalışmaktadır. Yazdığımız sektörel hizmet yazıları anahtar kelimelerin belirlenmesi, cümlelerin anlam bütünlüğü, noktalama işaretleri, yardımcı kelimeler, anahtar kelime kullanım oranı, başlığın içerikle uyumuna dikkat edilerek en az 800* kelimeden başlayıp %100 özgün şekilde yazılmaktadır.

*Dipnot: Arama motorları tarafından normalde 300 kelimelik bir makalenin sonuçlarda listelenmesi için yeterli görülmektedir. Yalnız bu konuda biz daha fazla performans göstermesi açısından bu rakamı minimum 800 kelime olarak öneriyoruz. Bu da sizleri 300 kelime içerik yazan rakiplerinizden daha iyi bir noktaya taşımak için fırsat sağlar.

Arama motorları bildiğiniz üzere hem reklam hizmeti sağlar hem de doğal aramalarda sitelerin istenilen seviyeye gelmesini bekler. Bu normal bir süreçtir. Eğer yeni bir site yaptıysanız ve acil kazanç elde etmeniz gerekiyorsa Google Ads reklamları verebilir uzun vadede kalıcı sıralama almak için de SEO uyumlu makale çalışmaları hazırlatabilirsiniz.

SEO Uyumlu İçerik Yazarı

SEO uyumlu içerik yazarı olmak için öncelikle dil bilgisi kurallarına aşina olunmalıdır. Ayrıca yazmayı, anlatmayı sevmeniz gerekmektedir. Yazdıkça mutlu oluyorsanız, öğrenmeyi ve öğretmeyi seviyorsanız, sözlü anlatım diline hakimseniz ve yazıp yayınladığınız makalelerin sıralamasını her gün kontrol ediyorsanız en az bizim kadar mutlu çalışabilirsiniz.

İçerik yazarlığı yaparken yazmamız gereken kelime sayısı bazen zorlayıcı olabiliyor. O sektör ne kadar yaygınsa biz de rahatlıkla çalışmalarımızı gerçekleştirebiliyoruz. Bazen gündüz başladığımız bir makale gecenin geç saatlerine kadar sürebiliyor. Biz yaptığımız işi seviyoruz. Her gün yeni bir meslek ve iş alanını öğreniyoruz.

Aslında kolay gibi görünse de işinizi anlatmak bazen pratikte yapmaktan daha zor gelebilmektedir. Bu nedenle bizler sizin yerinize sektörünüzü, ürünlerinizi ve hizmetlerinizi özgün ve SEO uyumlu makale çalışmalarıyla hazırlayalım. Siz en iyi olduğunuz işi yaparken biz de en iyi olduğumuz işi yapalım.

SEO uyumlu makale yazarı olarak bizler şimdiye kadar birbirinden farklı 23 sektöre ve 140’dan fazla markaya makale yazarlığı hizmeti verdik. Orta ve yüksek rekabet kelimelerinde ilk sayfa sonuçlarında sitenizi listeliyoruz.

Yazım veya anlatım diliniz ziyaretçi profilinize uygun hazırlanmaktadır. Örneğin detay isteyen bir anlatım yapıyorsak eğer maddelemeler, grafikler ve resimler ile destekliyoruz. Eğer bir tatil blogu yazıyorsak orada anlatım dilimiz daha samimi ve günlük konuşma dilinde hazırlıyoruz. Ayrıca bir tatil blogu kurumsal formatta yazılırsa kullanıcı için okuma oranı düşük olabilmektedir. Sektöre ve anlatım diline dikkat edilmesi en temel kuraldır.

Ayrıca yazılarımızda kullanıcıları daha uzun süre tutmak için kullanıcıların merak ettiği soruları hem metin içinde hem de metin bitiş noktasında gösterebiliriz. Bu yöntem SEO’ya destek olmakla beraber kullanıcı açısından da yüksek fayda sağlayacaktır. Kullanıcılar da bu şekilde tek sayfada daha fazla vakit geçirip tüm bilgilere kolaylıkla ulaşmış olacaktır.

İçerikler internet dünyasının en önemli ve en dikkat edilmesi gereken konularının başında gelmektedir. Çünkü bizler her an bir konu ile ilgili Google’a sorular sorup bilmediklerimizi öğreniyoruz.

Peki bu makalelerin indeksleme süreci nasıl ilerliyor?

SEO’ya Uyumlu Makalelerin İndeksleme Süreçleri

Aslında hepimiz bir kullanıcıyız. Ne kadar makale yazıyor olsak da bir gün hepimiz arama motorlarından anahtar kelimelerle sorgu yapıyoruz 🙂 . Şimdi bir SEO uyumlu makale yazarı olarak değil sistem uzmanı olarak anlatım yapacağım.

Google tarafında bir site indekslenirken üç aşama bulunmaktadır. Kısacası bu aşamalar, tarama (ilk botun siteye gelmesi), dizine kaydetme (kategorisine uygun rakipler arasına ekleme) ve indeksleme (arama sonuçlarında gösterme) olarak tanımlanmıştır.

İlk adımda makalenin tarama işlemi Bot adı verilen yazılımlara yapılmaktadır. Bu botlar arama motorları için en güncel ve kendisine en uygun sayfaları daha hızlı taramaktadır. Taranan sayfalar maalesef hemen indekslenmeyecektir. Çünkü daha bu sitenin hangi kategoriye ait olduğu, sitede yer alan kelimelerden veya sayfa başlıklarından belirlenip ilgili dizinlere kaydedilmektedir. Bu dizinleme işlemi sitenizin Google tarafında bir nevi arama kütüphanesine kayıt edilmesine imkan sunmaktadır.

Google ve diğer arama motoru bot yazılımları sitenizi önce tarar, sonra kategorisine ayırır daha sonra kullanıcı sorgusu ile ilgili sıralamaya dahil eder.
Google ve diğer arama motoru bot yazılımları sitenizi önce tarar, sonra kategorisine ayırır daha sonra kullanıcı sorgusu ile ilgili sıralamaya dahil eder.

Bu iki işlemin sonrasında artık son aşama indekslemedir. İndeksleme siteniz veya sayfanızın artık arama sonuçlarında listelemeye yani sıralama almaya başladığı aşamadır.

Tüm makale yazım süreçleri, anahtar kelimeler, içerik kaliteniz, kullanıcıya verdiğiniz bilgiler, tıklanma, sayfada kalma, sayfalara arası gezinti vb. süreçler tam olarak üst sıralara çıkma veya ödüllendirilip Google snippetleri alma imkanı sağlayabilmektedir.

SEO Uyumlu Makale Fiyatları

SEO uyumlu makale fiyatları son zamanlarda çokça aranan bir konu haline gelmiştir. Sadece içeriğin özgün olması SEO uyumlu olduğu anlamına gelmemektedir. Bu yüzden SEO uyumlu içerik yazma fiyatları ve daha fazla SEO yazarı aramanızın sizi yoracağını biliyoruz.

SEO uyumlu makale fiyatları sitemizde oldukça uygun tutulmaya çalışılmıştır. İçeriklerinizi oluştururken yazarlarımız konunuz üzerinde oldukça hassas çalışmalar yapmaktadır.

SEO uyumlu makale ücretlerimiz;

Düşük Rekabet PaketiOrta Rekabet PaketiYüksek Rekabet Paketi
Fiyat AlınFiyat AlınFiyat Alın
Tek Seferlik ÖdemeTek Seferlik ÖdemeTek Seferlik Ödeme
Her 100 Kelime İçin GeçerlidirHer 100 Kelime İçin GeçerlidirHer 100 Kelime İçin Geçerlidir
1 Dofollow İç Link2 Dofollow İç Link3 Dofollow İç Link
%100 SEO Uyumlu%100 SEO Uyumlu1 Dofollow – 1 Nofollow Dış Link
%100 Özgün (Kopya Olmayan)%100 Özgün (Kopya Olmayan)%100 SEO Uyumlu
Editör Onaylı (Ücretsiz Redaksiyon)Editör Onaylı (Ücretsiz Redaksiyon)%100 Özgün (Kopya Olmayan)
12 Saat İçinde Teslim1-2 Gün İçinde TeslimEditör Onaylı (Ücretsiz Redaksiyon)
Arama Hacmine Göre Alt Başlık SeçimiArama Hacmine Göre Alt Başlık Seçimi3-4 Gün İçinde Teslim
Özgün İçerik GörseliÖzgün İçerik GörseliArama Hacmine Göre Alt Başlık Seçimi
Özel Title ve Meta Desc. BelirlemeÖzel Title ve Meta Desc. BelirlemeÖzgün İçerik Görseli
Özel Title ve Meta Desc. Belirleme
SEO Uyumlu Makale Fiyat Tablosu

Tüm güncel fiyatlar için paketlerimiz sayfasını incelemeyi unutmayınız.

SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır, Nelere Dikkat Edilmelidir?

SEO uyumlu makale yazarı yazılarına başlamadan önce sektör ile ilgili kısa bir araştırma yapar. İlk olarak öğrenilmesi gereken konuya tam olarak hakim olur.

  • Bu konu ile ilgili aratılan kelimeleri anahtar kelime bulma araçları yardımıyla tespit edebilirsiniz. Ayrıca aylık aratım oranlarına göre ve rekabet düzeyine göre listeleyiniz.
  • Sizin için önemli olan düşük ve orta seviye 3-4 kelimeden oluşan sonuç odaklı kelimeleri araştırın. Biz bunlara uzun kuyruklu kelimeler (Long Tail) diyoruz. Örneğin “SEO makalesi” kelimesi yerine “SEO makalesi nasıl yazılır” şeklinde aratılan kelimelerdir. Kullanıcılar sonuç odaklı ve öğretici olmak koşuluyla bu aramaları yapmaktadır.
  • Amacınızı belirleyin. Bir tanıtım yazısı, sektörel makale, hizmet makalesi veya tatil blog yazıları tarzında mı olacak? İşte bu maddemiz sizlere yazım amacınızı ve anlatım dilinizi belirlemede yardımcı olacaktır.
  • Başlık etiketlerinizi hiyerarşik olarak önem durumuna göre kullanmalısınız. Her sayfada sadece 1 adet H1 olduğuna dikkat edin. Ayrıca H2 ve H3 başlıklarınızdan anahtar kelime kullanmaya özen gösterin.
  • Arama sonuçları sayfasında diğer önerilen kelimeleri de makalenizde kullanabilirsiniz.
  • Resimlerinizi konu ile alakalı başlığın arasında alt=”” ve title=”” etiketleri bulundurun. Bu alanlarda keyword kullanabilirsiniz.
  • Başlıklarınızı en az 3 en fazla 7 kelimeden oluşacak şekilde (çok uzun olmaması) şartıyla kullanabilirsiniz.
  • Cümlelerin kelime adetlerini çok uzun tutmamaya çalışın. 15 kelimeden uzun cümleler kurulmaması cümlenin anlaşılmasında faydalı olacaktır.
  • Anahtar kelimeniz mutlaka sayfa başlığınızda ya da ilk büyük başlığınızda yer almalıdır. Ayrıca ilk cümleniz anahtar kelimeyle başlamalıdır. Çünkü indeks sürecinde büyük etkisi olduğu için kullanılmaktadır (Test Edildi.)
  • Makaleleri en az 300 kelime baz alabilirsiniz. Yalnız biz bu konuda ajans olarak başlangıcımızı 800 kelimeden kabul ediyoruz.
  • İçerikleriniz sunduğunuz hizmeti tam olarak aktarmalıdır. Ya da bir ürün için yazılıyorsa onunla ilgili her detayı belirtmeniz gerekmektedir.
  • Makalelerin özgün (kopyalama yapmadan) olarak hazırlayın. Ayrıca bir sayfadan bir yazıyı aldıysanız kaynak siteyi paylaşın.

SEO uyumlu makale yazarı yukarıda da bahsettiğimiz gibi birçok maddeye dikkat ederek makalelerini yazmalıdır. Çünkü yazılan içerik belirli bir kurala göre ve sistematiğe uygun olarak yazılmalıdır. Bu işlemler sitemizdeki içeriklerin daha kolay indekslenmesini ve ziyaretçileri memnun eden içerikler oluşturulmasına katkı sağlayacaktır.

SEO Uyumlu Makale Yazarken Yapılan BÜYÜK Hatalar?

  • İnternette rakibinizin yazdığı makaleyi alıp Copy/Paste ile sitede yayınlamak.
  • Konu hakimiyeti olmadan yazılan makaleler. (Sadece çok görünsün diye yazılmak için yazılmış makaleler)
  • Anahtar kelime tespitleri yapmadan ezbere metin yazılması.
  • Anahtar kelime adetlerinin metin/kod oranından daha az veya daha fazla yazılması.
  • Başlıklarda anahtar kelime kullanılmaması
  • Uyumsuz, kopuk ve noktalama işaretlerinin hatalı kullanımı
  • Anlaşılır bir dilde yazılmış olmaması

SEO Uyumlu Makale Yazarı Olmak İçin Gereken Şartlar

Bir makale yazarında olması gereken temel nitelikleri sıralayacak olursak eğer aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.

  • Dil bilgisine hakim,
  • Anlatım ve özetleme konularında tecrübeli,
  • Hızlı ve anlamlı cümleler kurabilen,
  • İstekli,
  • Üretmeyi seven,
  • Yazdıkça dünyaları değiştireceğinin farkında olan,
  • SEO kurallarına hakim,
  • Resim etiketleme ve linklendirme mantığına aşina,
  • Kopya içerik yapmayan,
  • Konu ile ilgili araştırma yapmaktan çekinmeyen,
  • Anahtar kelime yoğunluğunu %2 – %4 civarında tutabilen,
  • Yazdığı yazının en az 800 kelimeden (önerimiz) anlamlı ve kullanıcının ihtiyaçlarına cevap veren formatta olması,
  • Yazının içerik oranına göre daha fazla kelime yazabilmeli,
  • Başlıkların altında alternatif anahtar kelimeler ile yazıyı taranabilir halde sunmak,
  • Kelime araştırması yapıp trafik odaklı kelimelere odaklanma,
  • H Başlıklarını nerede ve nasıl bir hiyerarşiye göre yazacağını bilmek,
  • Son olarak seçtiği görsellerin makale ile uyumuna dikkat etmek SEO uyumlu makale yazarı olmanın en önemli maddeleri arasındadır.

Bu konu üzerine sizler için hazırladığım ve 2,5 saatlik en iyi en güncel SEO uyumlu makale yazarlığı eğitimine aşağıdaki bağlantıdan *indirimli olarak sahip olabilirsiniz.

(*) Udemy sisteminde bulunan indirim oranı.

SEO Uyumlu Makale Yazarı İle İlgili Sorular

SEO Uyumlu Makale Kaç Kelimedir?

Bazı SEO eklentileri 300-600 kelime arasında yazılmasını uygun görmektedir. Oysa ki bizim önerimiz 800 kelimeden uzun olması yönündedir.

SEO Uyumlu Makale Yazarı Kimdir?

Dilbilgisine hakim, sıkılmadan araştırıp öğrenip içerik oluşturabilen, başlıkları ve içeriğin akışını konuya göre yönlendiren, kelime araştırması yapan, kopya içerikle işi olmayan ve görseli makaleye uygun seçen kişi makale yazarıdır.

SEO Uyumlu İçerikler Kaç Günde Yazılır?

Yazılan kategoriye, yoğunluğa ve ekip sayısına göre değişmekle birlikte örneğin 300 kelimelik makaleler anlam ve ifadeyi gösterecek şekilde ortalama 30 – 45 dakikda aralığında yazılabilmektedir.

SEO Uyumlu Makalede Özgünlük Testi Nasıl Yapılır?

SEO uyumlu makalelerde özgünlük testi oldukça önemlidir. Bu testleri yazdıktan sonra içeriklerinizi aşağıdaki sitelerden kontrol ederek makalenin benzer cümlelerini tekrardan revize etmek gerekir.

Ayrıca özgünlük testinizi yaparken makalenizin bazı kelimelerinin peş peşe gelmesi özgünlüğünü etkilemez. En azından 4-5 kelimenin birebir yan yana olmasına dikkate ediniz.

Özgün İçerik veya Makale Nasıl Üretilir?

Özgün içerik üretimi yazarın araştırması sonucu yorumlamasına, anahtar kelime tespit ederek trend kelimelere, kullanıcı niyetine ve bununla beraber trafik oluşturması muhtemel uzun kuyruklu (long tail) kelimelere uygun olarak özgün içerik veya makale üretmesi gerekir.

Kaliteli SEO Uyumlu Makale Yazdırmak

Kaliteli SEO uyumlu makale yazdırmak için Dijital Yuva üzerinden makale yazarlarımıza ulaşabilirsiniz. Ayrıca ilk makale çalışmalarımızda sizlere %20 indirim sunuyoruz.

SEO Makalesi En Az Kaç Kelimeden Oluşur?

Makalenin uzunluğu konuya ve konu başlıklarına göre değişebilmektedir. Bazen düşük rekabette 300 kelime sizi üst sıralara taşırken rekabeti orta ve yüksek kelimelerde bu rakamlar çok daha fazla içerik yazılmasını gerektirebilir. Fakat bilgilendirici makaleler için 800 kelime üzeri ayrıca köşe taşı içeriği için de en az 3000 kelime ve üzeri SEO uyumlu makale yazılabilir.

Profesyonel SEO Uyumlu Makaleler Neye Göre Fiyatlandırılır?

Profesyonel SEO uyumlu makale fiyatlandırılması; harcanan zamana, odaklanılan kelimedeki rekabete, içeriğin zorluğuna veya kolaylığına göre kelime başına ya da toplam kelimeye göre fiyatlandırılır.

1000 Kelime Makale Fiyatı Ne Kadar?

1000 kelime SEO makalesi yazarlarımızın profesyonel şekilde önce sektörü tanıması sonra kullanıcıların arattıkları kelimelerle trafik getiren dönüşümü yüksek oranlı kelimelere odaklanmaktadır. Oysa ki bu süreçte anlam bütünlüğü ve ifade dili oldukça önemlidir. Makaleniz ortalama 1-2 gün içinde hazırlanmış olacaktır.

Bu yüzden en uygun fiyatlara 1000 kelime SEO uyumlu içerik ortalama ₺200 – ₺400 aralığındadır. Güncel SEO uyumlu makale yazma fiyatları için teklif isteyiniz. Bu fiyatlar kelimenin zorluk derecesine göre değişebilmektedir.

2000 Kelime Makale Fiyatı Ne Kadar?

2000 kelime SEO makalesi yazarlarımızın uzman gözüyle aklındakileri yazıya dökmesidir. Aynı zamanda yazım kurallarına dikkat ederek yazan SEO yazarlarımız makalenizi 2-3 gün içinde hazır hale getirmektedir.

Bu yüzden en uygun fiyatlara 2000 kelime SEO uyumlu içerik ortalama ₺400 – ₺800 aralığındadır. Bu fiyatlar kelimenin zorluk derecesine göre değişebilmektedir.

3000 Kelime Makale Fiyatı Ne Kadar?

3000 kelime üzerinden oluşturulan yazılarınız içerik uzmanlarımız tarafında 3-4 gün aralığında yazılmaktadır. Ayrıca toplu siparişlerde indirim imkanımız bulunmaktadır.

Bu yüzden en uygun fiyatlara 3000 kelime SEO uyumlu makale ortalama ₺600 – ₺1200 aralığındadır. 3000 kelime üzeri makaleleriniz özel olarak fiyatlandırılmaktadır. Bu fiyatlar kelimenin zorluk derecesine göre değişebilmektedir.

Biz yazdıkça ve ifade ettikçe dünyayı değiştiriyoruz. SEO uyumlu makale yazarı olmak istiyorsan SEO Uyumlu Makale Yazarlığı Eğitimi alabilirsiniz.

Hizmet Destek Formu

Hemen bizimle iletişime geçin ve birlikte sınırları zorlayalım!