CGI Reklamlar Markaların Yeni Gözdesi Oldu | 20+ Örnek

CGI reklamlar, markaların ürünlerini ve hizmetlerini tanıtmak için kullandıkları en etkili yöntemlerden biridir. Reklam filmi kalitesini yükselten CGI nedir dediğimizde öncelikli olarak CGI açılımı konusuna dikkat çekmek gerekir. ‘’Computer Generated Imagery’’ olarak da bilinen bu yüksek teknoloji, geniş bir grafik kullanımı sağlayan ve görüntü kalitesini artıran bir model olarak kendini göstermiştir.

Son dönemlerde CGI reklamlar, pek çok markanın tanıtım tercihi haline geldi. Bu tercihin nedeni olarak çok kaliteli bir çekim ve yine yüksek kaliteli bir görüntü olarak görülebilir. Yalnızca bir stüdyodan tüm evrene ulaşabilmek elbette çok avantajlı ve güzel çekimlerin önünü açmış durumdadır. Sinema ve dizi çekimlerinin yanı sıra, reklam çekimi konusunda da CGI en güvenilir teknolojiler içinde yer almıştır.

CGI Reklam Örnekleri

CGI reklam örnekleri bu konuda firmalar ve müşteriler için fikir veren çalışmalardır. Billboard reklamlarında kullanılan 3D teknolojisi, şaşırtıcı ve güzel bir örnek olarak insanların dikkatini çekmektedir. CGI reklam kampanyası olarak bilinen hazırlık ve girişimlerde orijinal görüntü yaratan devasa objeler ve farklı nesne örnekleri müşteri kitlesinin ilgisini çekmeyi başarmıştır.

Şimdi bazı ulusal ve uluslararası markaların bugüne kadar yayınladığı CGI reklam örneklerine yakından bakalım.

Ülkemizde Yayınlanan CGI Reklam Örnekleri

Yurt Dışında Yayınlanan CGI Reklam Örnekleri

Biraz da yurt dışında gerçekleşen birbirinden yaratıcı fikirlerle hazırlanmış etkili CGI reklamlara bakalım.

Bazı videolar için fikirler: Webtekno.com

CGI Reklamlarının Avantajları ve Dezavantajları

Her reklam yönteminin kendince avantajları ve dezavantajları vardır. CGI animasyon yapmak isteyen firmalar için daha çok avantajlar kısmı önemlidir. Adını daha geniş kitlelere duyurmak isteyen her marka, gelişmiş ve yeni reklam teknikleri üzerinde durmak ister. CGI reklam avantaj ve dezavantajlarını sizin için bir tablo haline getirdik.

CGI Reklam Avantajları  CGI Reklam Dezavantajları  
Marka – müşteri etkileşimini kolaylaştırır.Daha çok kent merkezlerine yoğunlaşması
Görüntü kalitesi ve grafiklerle gerçekçi hissettirip ilgi çekmesi.Teknoloji kullanımı ile bağlantılı olması
Ürün ve hizmet özelliklerini kullanıcılara aktarması.Çok hassas ve yoğun bir çalışma gerektirmesi
Markanın verdiği mesajın akıllarda kalmasına neden olması.Tüm müşteri kitlesine ulaşamaması ve bazı kitlelere gereğinden fazla reklam yapma durumu
Animasyon efektleri kullanıp ve ilgi çekmesi.Reklam maliyetlerinin yüksek olması.
CGI reklam çalışmaları için avantaj ve dezavantajları içeren tablo.

Tabloya baktığımızda aslında CGI reklamların geleceği oldukça parlak görünmektedir. Fayda zarar karşılaştırması bile bu konuda insanların doğru tercihe yöneldiklerine işaret etmektedir. Yüksek kaliteli çözünürlükle yapılan çekimler ve yayınlar sayesinde müşterilerin ürünleri daha iyi tanıması mümkün olmaktadır. Doğru müşteri kitlesine ulaşmak adına bu ileri teknoloji ile daha kaliteli ve makul reklam yapmak söz konusu olmuştur.

Üretim yapan ve ürün geliştiren firmalarda en temel çalışma müşteri isteklerine göre yapılmaktadır. Müşteri memnuniyeti sağlamak ve daha geniş kitlelere ulaşmak üretim potansiyelini artırır. Müşteriye ulaşmanın en iyi yolu ise ilgi çekici reklamlardan geçer. Oldukça popüler hale gelen CGI reklamlar, bu konuda insanları daha bilinçli hale getirmiştir. İlgi çekici ve kolay ayırt edilebilen çalışmalar ürün ve hizmetlerini tanıtmak isteyen firmalar için önemli avantaj sağlamaktadır.

CGI Reklamın Geleceği

CGI reklamların geleceği çok parlak görünüyor dersek kesinlikle abartmış olmayız. Görsel kalite sürekli artarken, çok boyutlu ve yüksek çözünürlüklü teknolojiler hayatımızda önemli bir yer etmiştir. Üretim yapan ya da hizmetlerini tanıtmak isteyen firmalar için, hem yerel hem de genel reklam çalışmaları giderek daha gelişir hale gelmiştir.

Artık dijital pazarlama yöntemlerinin çok daha üzerinde kitlesel reklam düzeylerine ulaşılacağını söyleyebiliriz. Tabi ki günümüzde her marka CGI reklam yapmak zorunda değil. Bu sadece bir trend. Birkaç yıl içinde daha farklı reklam modelleri ile karşılaşabilirsiniz. Bu dönemde yapılacak en iyi alternatif reklam çözümleri Google Ads reklamları, dijital pazarlama, içerik pazarlaması ve SEO çalışmaları olarak ön plana çıkmakta.

Outdoor reklam kampanyalarının uygun maliyetleri, dijital ortamlar kadar dış mekânları da değerli kılmıştır. En iyi tanırımı en geniş kitlelere yapmanın işlem hacmini artırdığı açıktır. Sıralamış olduğumuz nedenlere dayanarak CGI reklamların geleceği açıktır tespitini yapmak yanlış olmayacaktır. Yaratıcı grafiklerle desteklenen bu tür reklamlar hedef kitlenin aklında yer edecek sonuçlar yaratmaktadır. Böylece doğru tercihli bir rakamın mantıklı ticarete olanak sağlaması söz konusu olmaktadır.

CGI Animasyon Yapan Firmalar

CGI animasyon en pratik ve ilgi çeken reklam modellerinden biridir. Yaratıcı grafiklerin kullanılması sayesinde hedef kitlede yer alan insanların çok büyük çoğunluğuna ulaşmak bu reklam yöntemi ile mümkün olmaktadır. Kullanılan canlı renkler, farklı boyutta ilgi çeken objeler, grafik ve çekim kalitesini ortaya koyar. Yoldan gelip geçen insanların ilgisini çekmek ise müşteri sayısını artıran bir çalışma olarak kendini gösterir.

3 boyutlu ve dikkat çekici animasyon görüntüleri insanların daha çok ilgisini çeker. Genelde bir konu ile bağlantılı bir metin burada işlenir. Görüntü kalitesi kadar kurgu kalitesi de ticareti artıran bir çalışmaya olanak sağlar. CGI animasyon ve onun getirmiş olduğu teknoloji ile hizmet ve ürün tanıtımında en ileri teknoloji insan hayatına girmiştir. Maliyeti uygun ve kaliteli reklam bütün firmalar tarafından istek konumundadır.

CGI reklam yapan firmalar, kendi bünyesinde bulunan uzmanlar ve ileri teknoloji ile çalışır. Rekabetin artması açısından aynı sektörde fazla firma olmasının önemli avantajları vardır. Bu konuda alınacak ön bilgi, grafik kullanımındaki gelişmeler önemli süreçlerdir. Kurguları hayata geçirmek ve renkli grafikler kullanmak bu yöntemin faydalı sonuçlarını ortaya çıkarır. CGI animasyon yapan firmalar tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sayesinde, çok sayıda firma ve marka, ürün ve hizmetlerini daha geniş bir platforma taşıma fırsatı bulur. Bu çalışmalar neticesinde kaliteli ve ekonomik bir reklam çalışmasının avantajı kendini gösterir.

Son Yazılarımız