Sosyal Medyadan Siteye Trafik Çekmenin Yolları

Sosyal medya günümüzde oldukça önemli bir paya sahiptir. İnsanların seyahat ettiği, yemek yediği yerleri, satın aldıklarını, anılarını veya görüşlerini paylaştığı gündelik hayatın önemli bir parçasıdır. Bu haliyle bile dünya genelinin en az %85’inden fazlasının aktif bir sosyal medya hesabı bulunmaktadır.

Peki sosyal medyayı bu kadar önemli kılan sebepler nelerdir?

  • Her an ulaşılabilmeyi,
  • Yakınlarınızla veya tanımadıklarınızla sosyalleşmeyi
  • Herkese hitap ettiği için satış ve pazarlamanın büyük payını
  • Kitlelerle etkileşimlere,
  • Marka imajı oluşturmaya,
  • Bilgiye kolay erişimi sunduğu için hayatımızda önemli yere sahiptir.

Web sitemiz için sosyal medyayı nasıl kullanmamız gerektiğine gelecek olursak eğer birçok açıdan kitlelerinizi sitenize davet ederek sosyal medyadan siteye trafik çekebileceksiniz.

Sitenizi veya Yazılarınızı Paylaşın

Sosyal medyanın en büyük kullanım alanlarından biri hissettiklerimizi kelimelere dökmektir. Bu yüzden bir yazı paylaşacağınız zaman nasıl iyi bir hazırlık yapıyorsanız sosyal medya hesaplarınızda paylaşacağınız yazılara da önem gösterip kaynak olarak sitenizi paylaşmanız en doğrusu olacaktır.

Yazınızı beğenenler için kaynak bırakmak yeni yazılarınızı okumak isteyenlere de yol gösterici olacaktır. Bu şekilde doğal yöntemlerle ziyaretçi edebilirsiniz.

Sosyal Medyanın Gücünü Keşfedin

İnsanların en yoğun olduğu mecralara baktığınızda her bir markanın kendini ve ürünlerini nasıl pazarlamaya çalıştığını görürüz. Bu markalar yılda binlerce hatta milyonlarca lira reklam bütçesi kullanırlar. Ne için peki? Sizi bizi hepimizi etkileyip markanın neden tercih edilmesi gerektiğini anlatıp durular.

İnsanlar kendilerine maddi fayda sağlayacak kaynakları çok iyi takip etmektedir. Bir indirim, kampanya ve kupon gibi kelimelerin sizde de çağrışımı merak ve daha az harcama ile kazanma duygusunu uyandırmıyor mu?

Kitlelerin yönetiminde mutlaka sosyal medyanın gücünü kullanım. Kendinizi, işinizi ve hizmetlerinizi olabildiğince iyi tanıtın. Dışarıdan nasıl görünmek istediğinizi bir düşünün ve ona göre bir reklam politikası işletin. Sosyal medya danışmanlarınıza yaptığınız ödemeleri gözünüzde büyütmeyin. Markaya yapılan doğru yatırım sizlere mutlaka uzun vadede kalıcı kazançlar sağlayacaktır.

Güncel Olun İletişimde Kalın

Sektörünüzü ve rakiplerinizi takip etmeyi unutmayın. Geride kalmamak ve yenilikleri takip etmemek sizlere asla bir fayda sağlamaz. Güncel bilgiler, moda, renk uyumu, indirim veya hizmet faydası gibi konulara değinin. Samimi olun, müşterilerinizin yazdığı her kötü mesaja sinirlenmeden sakin ve sorun çözme odaklı yaklaşın.

Kendinizi iletişim konusunda güçlendirmeniz insanları daha iyi anlamanıza katkı sağlayacaktır. Paylaşımlarınızın altına gelen her yoruma hazır mesaj içeriği ile değil müşteri kitlenize özel gerek kurumsal gerekse samimi dilden yanıtlar veriniz. Ayrıca işinizin fiyatını belirlerken kalitenizi vurgulayabilirsiniz. Bunu kanıtlamanın ve kitleleri etkilemenin en temel noktası hesaplarınızdan canlı yayın yaparken test etmeniz olacaktır.

Etkili veya İddialı Başlıklar Oluşturun

Reklam çalışmalarında yapılan büyük hatalardan biri okunması ve anlaşılması zor olan kelimeleri anlam bütünlüğü bozuk halde kullanmaktır. Unutmayın kullanıcıları etkilemek için “1 saniyeden çok daha kısa” süreniz olabilir.

Uzun cümlelerden uzak durun. En az 3-4 kelimeyi yan yana ses uyumu olacak şekilde kullanın. Bu hem akılda kalıcı olacaktır hem de bir tınıya sahip olacaktır. Daha iyi anlaşılabilir olsun diye şimdi birkaç örnek verelim.

Bir bankadan daha fazlası | ……..
Yarının dünyası bu | ……..
Bir dünya markası | ……..
Ateş seni çağırıyooo | ……..
Ne varsa sende var | ……..
Hayat paylaşınca güzel | ……..
Herkese Lazım Bi’ Finansçı | ……..

Yukarıdakilerden hangisinin hangi markalara veya kurumlara ait olduğunu biliyor musunuz? Ziraat Bankası, Paribu, BEKO, Burger King, Tefal, Turkcell veya Finansbank mı ya da başka markalar mı?

Markanız için bir slogan belirlemek ve o duyulduğunda akla sizin gelmeniz için uzun süre düşünebilirsiniz. Bulamadığınızda mutlaka bunun için profesyonel destek alabilirsiniz. Sonuçta markanıza bir kimlik tanımlıyorsunuz.

Reklamlarda başlıklarınız iddialı ve ilgi çekici de olsun.

  • 30 Yaşına Gelmeden Milyoner Olmanın Yolları
  • Seyahat Severlerin Hayallerini Süsleyen Meslekler
  • Plüto Geriliyor: Değişimin Tam Zamanı
  • Anneniz Bu Hediyeleri Çok Sevecek
  • Game of Thrones Hayranları Buraları Görmeli!
  • Patronunuza Asla Söylememeniz Gereken 9 Şey
  • Çalışan Anneler İçin Hayat Kurtaran 10 Öneri

İlgi Çekici Başlıklar – Kaynak: Akademi İçerik Bulutu

Bu başlıkları gören birileri mutlaka tıklamaya istekli olacaktır. Sonuçta ilk algı bir şeylerin başka şeylere etki etmesi ve bunun ilgi çekici olmasıdır. Buna benzer başlıkları hem blog makalelerinizde hem de reklamlarınızda kullanmak onları test edip hangilerinin daha fazla tıklama aldığını incelemek de önemlidir.

Instagram Hikayeleri İle Sosyal Olun

Instagram hikayeleri müzik ekleme, yazı ekleme, etiketleme yapma, başkasının gönderisini kendi hikayene ekleme, başkasının hikayesini kendi hikayene ekleme gibi özelliklerle öne çıkmakta ve günümüzde oldukça yoğun şekilde kullanılmaktadır. Hikayeler üzerinden müşterileriniz her biri on saniyelik kısa videolar izlemiş olur. Onları etkilemek hikayelere işiniz ile alakalı, ürünleriniz, hizmetleriniz ve daha birçok paylaşımı atmanız gerekir.

En basitinden bir e-ticaret sitesinin ürünlerinizi kargoya teslim ederken çektiği bir videoyu izliyorsanız ne kadar mutlu ve güvende hissedersiniz bir düşünün. Bu anları da müşterileriniz ile paylaşmak sıcaklığı ve samimiyeti simgeleyecek bağlılığını kuvvetlendirecektir.

YouTube Videolarınızı Yayınlayın

Bir YouTube hesabı oluşturun. Çektiğiniz uzun süreli videolarınızı ürün karşılaştırmalarını veya çalıştırdığınız bir elektrikli süpürgenin nasıl yerden kir topladığını tüm detaylarıyla gösterin. Siz bu videoyu o kadar iyi çekmelisiniz ki karşınızdaki on binlerce kişi ürünü almayı düşünmeli.

Klasik pazarlamayı düşünün. Her ofise gelene ürünü anlatıyorsunuz. Ama 10 kişiden sadece 1 tanesi alıyor. Aslında en az 8 tanesinin ürünü almasını hedefliyorsunuz. Ortamda dikkat dağıtan nesneleri uzaklaştırmakla başlayabilirsiniz. Daha az insanın olduğu sadece makineye odaklanan bir anlatımla satışlarınızı en az iki kat artırabilirsiniz.

Videoları profesyonel araçlarla çektirebilirsiniz. Anlaması belirli yaştan sonra zorlaşan müşteri skalanızı da düşünerek en basit yalın haliyle anlatımlar yapabilirsiniz.

Reklam Çalışmalarını Hızlandırın

Reklam bir işletme için olmazsa olmazlar arasındadır. Sonuçta bir ürün veya hizmet sunuyorsanız işyerinizi saat sabah 7’de de açsanız tüm gün oturabilirsiniz. Her gün aktif bir koşuşturmacanın içinde olmak için mutlaka dijital reklam modellerine öncelik verilmesi gerekir.

Mail Yöntemi İle Reklam Yapın

İnsanların sitenize üye olurken verdikleri mail adreslerine (tanıtım onayı verenlere) son yazınız, yeni hizmetleriniz veya son teknoloji ürünlerinizin tanıtımını içeren mail tasarımları hazırlayın.

Ayrıca kullanıcılarınızı son aldıkları ürün veya hizmete göre gruplandırın. Onlara favorilerine ekledikleri ürünlerin teknik bilgilerini içeren paylaşımlar yapın. Eğer yapabiliyorsanız küçük bir indirim ile tanıtmak hem sitenize ziyaretçinizi geri kazandırıp hem de satış yaparak ticari kâr elde edebilirsiniz.

Eğer bu işlemleri uygulayacak vaktiniz yoksa bizlerden sosyal medya danışmanlığı alarak tüm bu süreci sizin adınıza gerçekleştirebiliriz.

Yazımızın sonuna gelirken bahsettiğimiz taktiklerden size uygun olanları uygulayabilir görüşlerinizi aşağıdaki yorum alanına belirtebilirsiniz.

Son Yazılarımız

0
Aklınıza takılan soruların cevabına bakabilir yorumlara katkıda bulunabilirsiniz.x